przepisy

Publikacje i porady:

Mleko w proszku – z czym to się je?Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się uda.
Nowe smaki na WielkanocDla wielu pań domu okres świąteczny to intensywny czas przygotowań. Oprócz sprzątania i zaaranżowania wnętrza trzeba także pomyśleć jakimi smakołykami poczęstować gości i domowników. Może warto tym razem zaskoczyć naszych najbliższych nowym przepisem, bądź ulepszoną wersją tradycyjnych dań? Co powiecie na migdałowy mazurek z konfiturą fiołkową albo tartę makową?
Woda wodzie nierówna?Zakup wody mineralnej nie wydaje się niczym specjalnie skomplikowanym. Ot, wziąć z półki pierwszą lepszą butelkę i z głowy. Czasami kierujemy się ceną, czasem przyzwyczajeniem, mało kto wnika w etykiety. Okazuje się jednak, że to poważny błąd, a woda jaką pijemy, może mieć zasadnicze znaczenie dla naszego zdrowia. Na co należy zwrócić uwagę przy jej wyborze?
Świąteczna sztuka gotowania z Holiday Inn ŁódźDla tych którzy poszukują kulinarnych inspiracji Robert Głyda, szef kuchni hotelu Holiday Inn w Łodzi, zdradził swój wykwintny przepis na świąteczne pierogi z kurkami w sosie estragonowym i soczysty filet z sandacza.
Zdrowsza opcja – eksperymentuj ze smakiem i produktami Alpro soyaPrzepisy z wykorzystaniem napojów i deserów sojowych.
Kontakt Regulamin Poradnik domowy
En De Użytkownicy Logowanie Rejestracja
cukiernia podhale wózki do bram sklep medyczny kielce zgrzewanie rur klej do parkietu
Copyright © 2010-2011 Poradnik-domowy.com.pl Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu